Založ si blog

Víťazný február trochu s humorom

Snáď každý si vybaví víťazný február. Plagáty v obchodoch – namiesto propagácie tovaru sa propagovala ideológia. Taktiež tovar v obchodoch – počas Víťazného februára Tuzex predával busty Lenina a Gotwalda po 20 bonoch, tričká Che Gevaru a Gottwalda po 5 bonoch. V tuzexe pochopiteľne tiež v tej dobe predávali stranícku tlač a stranícke knihy za bony. Najviac tovaru s komunistickou propagandou bolo však v normálnych obchodoch. Tam sa tiež predávali matriošky Lenina a Brežneva a čiapky sovietskej armády. V hudobninách zas budovateľské piesne a plagáty. Jeden plagát s názvom „Brigáda socialistickej práce“ stál 50 korún. Tovar sa rýchlo predával a stáli naňho veľké fronty, obzvlášť v kníhkupectvách na stranícke knihy.

To sa dnes všetko zmenilo na stánkový predaj pre turistov. Prečo dnes hypermarkety neponúkajú tieto komodity? Ľudia ich majú radi, okamžite by šli na odbyt.

Miloš Zeman v známkovej tvorbe

07.04.2015

Pri príležitosti výročia zvolenia prezidenta Zemana, boli do obehu dané špeciálne známky pripomínajúce jeho činy. Známky vyjadrujú plne dôstojnosť s akou pristupuje už od začiatku k svojej funkcii. Cely svet si z neho môže brať príklad.

Za útokom v Tunisku boli pravdepodobne nedostatočné bezpečnostné opatrenia

18.03.2015

V blízkych krajinách, napríklad v Egypte, v areáli hlavného múzea v Káhire majú priamo mnoho policajtov so samopalmi. Turisti tam chodia priamo k bráne autobusmi. Opatrenia sú však aj pre peších v okolí múzea a pre ľudí prichádzajúcich z priľahlej autobusovej stanice a iných chodníkov. Je tam vždy plno policajtov ktorí v predstihu skontrolujú každého, kto smeruje do [...]

Nový seriál „Zemana na ČT“

10.03.2015

Miloš Zeman zhruba pred rokom prijal ponuku natočiť zaujímavý seriál. Je to 10 dokument o vegetariánskej strave, jedlách a vegetariánskych reštauráciách. Námet na seriál vznikol ešte na Vysočine, kde si sám varil. Zeman pri svojich zahraničných cestách vyhľadával vegetariánske reštaurácie a jedlá. Ten kto nejedol pravé halušky s bryndzou s hudbou fujary, nemôže byt [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 42480x
Priemerná čítanosť článkov: 2124x

Autor blogu

Kategórie