Založ si blog

Víťazný február a Zeman

Každý vie, že za víťazný február môže Klement Gottwald, fanatický vegetarián, nefajčiar a abstinent.

Po uchopení moci za pomoci slovenského vegetariána Vlada Clementisa, ktorý mu požičal baranicu. Nastali ihneď pre nevegetariánov tvrdé časy. Mäso bolo ihneď zakázané, tiež alkohol a cigarety. Nakoniec bolo všetko po protestoch z OSN povolené. Gottwald si však vynútil na predaj mäsa obrovské reštrikcie. Mäso sa predávalo len na prídel v dlhých frontoch. Na Letnej bola vztýčená socha „fronta na mäso“, aby odstrašila prípadných záujemcov o tento typ jedla.

Mladý Zeman stál na mäso dlhé fronty. Pokúšal sa krátiť ich čítaním prác Ferdinanda Peroutky, fajčením, pitím piva a bonmotmi. Vo všetkých týchto oboroch sa stal neskôr expertom.

Ospravedlňujem sa týmto všetkým priaznivcom Zemana. Obzvlášť je dobré zoznámiť sa s tragickým osudom Vladimíra Clementisa, ktorý bol v zinscenovanom procese svojimi priateľmi komunistami popravený. Ospravedlňujem sa za tento článok aj prezidentovi Zemanovi.

Miloš Zeman v známkovej tvorbe

07.04.2015

Pri príležitosti výročia zvolenia prezidenta Zemana, boli do obehu dané špeciálne známky pripomínajúce jeho činy. Známky vyjadrujú plne dôstojnosť s akou pristupuje už od začiatku k svojej funkcii. Cely svet si z neho môže brať príklad.

Za útokom v Tunisku boli pravdepodobne nedostatočné bezpečnostné opatrenia

18.03.2015

V blízkych krajinách, napríklad v Egypte, v areáli hlavného múzea v Káhire majú priamo mnoho policajtov so samopalmi. Turisti tam chodia priamo k bráne autobusmi. Opatrenia sú však aj pre peších v okolí múzea a pre ľudí prichádzajúcich z priľahlej autobusovej stanice a iných chodníkov. Je tam vždy plno policajtov ktorí v predstihu skontrolujú každého, kto smeruje do [...]

Nový seriál „Zemana na ČT“

10.03.2015

Miloš Zeman zhruba pred rokom prijal ponuku natočiť zaujímavý seriál. Je to 10 dokument o vegetariánskej strave, jedlách a vegetariánskych reštauráciách. Námet na seriál vznikol ešte na Vysočine, kde si sám varil. Zeman pri svojich zahraničných cestách vyhľadával vegetariánske reštaurácie a jedlá. Ten kto nejedol pravé halušky s bryndzou s hudbou fujary, nemôže byt [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 42579x
Priemerná čítanosť článkov: 2129x

Autor blogu

Kategórie