Založ si blog

Starý symbol

Starostovia starého mesta ešte stále neprekročili svoju provinčnosť a rok 1989.

Pred Úradom Vlády a Prezidentským palácom na celom svete sú významné, najdôležitejšie osobnosti dejín. Za socializmu to bol logicky Klement Gottwald ktorý priniesol podľa jeho vlastných slov v roku 1948 „skutečne naši republiku“, slobodu ústavné správanie sa a skutočnú demokraciu.

Na konci vládneho komplexu bol a je Marek Čulen, ktorý priniesol oslobodenie obyčajného slovenského človeka od hrdlačenia na pôde dobrovoľným vstupom do Jednotného roľníckeho družstva. V družstve mohol už pomocou strojov zo ZSSR, ktoré predtým nemohol vlastniť, pokojne a bez hrdlačenia žiť a pracovať. Znarodnenie tovarni sa tykalo len malo ludi ako aj znarodnenie obchodov. Kolektivizacia vsak zasiahla takmer vsetkych.

Starostovia starého mesta stále oslavujú túto udalosť permanentným odmietaním odstránenia jeho sochy. A turisti si logicky myslia, že to bol jeden z najvýznamnejších Slovákov v dejinách.

 

Miloš Zeman v známkovej tvorbe

07.04.2015

Pri príležitosti výročia zvolenia prezidenta Zemana, boli do obehu dané špeciálne známky pripomínajúce jeho činy. Známky vyjadrujú plne dôstojnosť s akou pristupuje už od začiatku k svojej funkcii. Cely svet si z neho môže brať príklad.

Za útokom v Tunisku boli pravdepodobne nedostatočné bezpečnostné opatrenia

18.03.2015

V blízkych krajinách, napríklad v Egypte, v areáli hlavného múzea v Káhire majú priamo mnoho policajtov so samopalmi. Turisti tam chodia priamo k bráne autobusmi. Opatrenia sú však aj pre peších v okolí múzea a pre ľudí prichádzajúcich z priľahlej autobusovej stanice a iných chodníkov. Je tam vždy plno policajtov ktorí v predstihu skontrolujú každého, kto smeruje do [...]

Nový seriál „Zemana na ČT“

10.03.2015

Miloš Zeman zhruba pred rokom prijal ponuku natočiť zaujímavý seriál. Je to 10 dokument o vegetariánskej strave, jedlách a vegetariánskych reštauráciách. Námet na seriál vznikol ešte na Vysočine, kde si sám varil. Zeman pri svojich zahraničných cestách vyhľadával vegetariánske reštaurácie a jedlá. Ten kto nejedol pravé halušky s bryndzou s hudbou fujary, nemôže byt [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 42580x
Priemerná čítanosť článkov: 2129x

Autor blogu

Kategórie